Medborgarna hyllar Cornelis i Vitan den 15 augusti

 

15 augusti 2017 kl 19-21 i Vitabergsparken.

2017 är det 80 år sedan Cornelis Vreeswijk föddes och 30 år sedan han lämnade oss. Janne Åström och Medborgarna bjuder de på en hyllningsföreställning i ett sommargrönt Vitabergsparken som en del av Parkteaterns program sommaren 2017.

Med sångaren Janne Åström vid mikrofonen, rockhjälten Conny Bloom på gitarr, den oförliknelige oralbatteristen Svante Drake på trummor och kapellmästare Benneth Fagerlund på klaviatur blir varje spelning en stor upplevelse i form av musikaliska utsvävningar och dramatiska utspel. Medborgarna har spelat tillsammans sedan 1999 och stockholmspubliken har kunnat se dem på söndagskvällar på Nalen, Mosebacke etablissement och Hamburger Börs, där bandet har arbetat upp ett rykte som ett av Sveriges bästa liveband. De senaste tjugo åren har Janne tillsammans med sina medmusikanter varit ett stående inslag på Cornelisdagen på Mosebacke i Stockholm.

Den fantastiska lyrikskatt Cornelis Vreeswijk lämnat efter sig har inspirerat Janne och Medborgarna till oförglömliga tolkningar. I hyllningsföreställningen blir det fokus på Cornelis antikrigslåtar, med en och annan kärleksförklaring till Veronica, Felicia och Ann-Katarin. För att väva en fin historia runt Cornelis, musiken och kärleken har dramatikern Erik Norberg anlitats, senast aktuell med föreställningarna Boxaren på Örebro länsteater (2016) och Livläkarens besök på Kulturhuset Stadsteatern (2015).

Läs mer på Kulturhuset Stadsteaterns hemsida

Bilden ovan: Cornelishyllning 2017,fr v Svante Drake, Benneth Fagerlund, Cornelis Vreeswijk, Conny Bloom, Janne Åström
I Cornelis Vreeswijks park på Mosebacke, Södermalm, Sthlm. Foto: Kasper Karlgren. Ladda ner här.

 

Dela