SO THIS IS CHRISTMAS – en spejsad julshow 2017

– So this is Christmas? sjöng John Lennon i en låt från 1972. Janne Åström, Andreas Nilsson och Conny Bloom har också en massa obesvarade frågor om julen: Är flykten från julstressen möjlig? Kan vi finna den rätta julkänslan? Var det bättre förr? Och vad hände egentligen med John Lennons uppmaning om peace, love and understanding?  Kanske får du svaren i den nyskrivna julshowen So this is Christmas på Länsteatern Gotland 17-21 december!

För fjärde gången är herrarna Åström, Nilsson och Bloom tillbaka på Länsteatern Gotland med en julshow, bara för publiken på Gotland. Årets show tar med publiken på en galen och spejsad resa både fram och tillbaka i tiden. Det blir lite gammalt och beprövat och nytt och oprövat; oerhört traditionellt  och samtidigt väldigt uppdaterat, med den ena foten fast förankrad i det förflutna och den andra i framtiden. Repertoaren sträcker sig från 1700-tal till nutid, från Bellman till Bowie. Och det blir julsånger av både Chuck Berry och Adam.

-Till Gotland återvänder jag ständigt och Länsteatern på Gotland är Sveriges mysigaste teater så det känns som att komma hem, säger  Andreas Nilsson, med sommarboende i Dalhem.

– Länsteatern har ett fantastiskt gäng som arbetar med teknik, scenografi och administration som får oss att känna oss varmt välkomna och ger oss fria  händer att göra vår julföreställning! säger Janne Åström. – När det är showtime är det alltid lika roligt att möta den underbara Gotlandspubliken. Och en annan sak: De som bara kommer hit på sommaren missar helt att Visby är så väldigt mysigt på vintern!

-Visby är min favorit, sommar som vinter! Älskar stämningen, folket och den goda maten, säger Conny Bloom.

Janne Åström är en allsidig sångare som sjunger allt från rock, jazz och blues till visor och  musikaler. Han sågs senast som Kajafas i musikalen Jesus Christ. Janne jobbar med det egna bandet Medborgarna och som duo med dragspelaren Bengan Janson. Han tar gärna ton tillsammans med storband och körer. Janne var senast aktuell på Länsteatern Gotland första hälften av 2017 i rollen som Mördar Anders. Janne är en av originalmedlemmarna i humorgruppen R.E.A.

Andreas Nilsson är skådespelare och stod på Länsteaterns scen för bara en månad sedan i föreställningen Att  bossa en bitch. Andreas har ett långt och trofast förhållande till Gotland och har bl a medverkat i flera av Romateatern uppsättningar. Andreas har under de senaste åren även hållit till på Göta Lejons scen i Stockholm i musikalerna Förklädet och Bullets over Broadway och spelat fars på Krusenstiernska i Kalmar. Andreas är en av originalmedlemmarna i humorgruppen R.E.A.

Conny Bloom har kallats ”Sveriges enda riktiga rockstjärna”. Han har spelat i band som Hanoi Rocks och Neon Rose samt släppt eget solomaterial. Och självklart känner vi honom som frontman i Electric Boys. 2016 släppte Conny sin första soloplatta på svenska med titeln Fullt upp, där han skrivit både text och musik.


Alla fem föreställningar är slutsålda, men teaterns uppmaning är att hålla utkik efter återbud!

 För mig för mer info, intervjuer, pressbild & pressbiljetter kontakta:
Lisbeth Pettersson, producent

0498-291056, lisbeth.pettersson@ltpg.se

Läs mer här

Bilden ovan: Conny Bloom, Janne Åström, Andreas Nilsson, foto Kasper Karlgren

Dela